Het gezicht achter de schermen

Mijn naam is Nienke van den Bijgaart-Oreel, oprichtster en eigenaresse van Twinkelkind. Ik stel mij graag aan u voor.

Ik ben op 2 maart 1981 in Middelburg geboren en in 1985 ben ik verhuisd naar Sassenheim.

Na het voortgezet onderwijs in Leiden, ben ik gaan studeren aan de Pedagogische Academie BasisOnderwijs (Pabo) waarin ik mij gespecialiseerd heb in het oudere kind. Tijdens mijn studie heb ik veel ervaring opgedaan in het ZMOK onderwijs (Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen) gespecialiseerd in autisme verwante spectrum stoornissen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar (basisonderwijs en voortgezet onderwijs).

Na het succesvol afronden van de Pabo, ben ik verhuisd naar Oisterwijk. In Brabant heb ik gewerkt in een logeerhuis/crisisopvang. Dit is een opvangtehuis voor kinderen met gedragsproblematiek en gedragsstoornissen, voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke handicap, zieke kinderen en kinderen die niet meer thuis mogen wonen. In deze baan heb ik veel ervaring opgedaan in het omgaan met mishandeling en geweld.

Ook heb ik in Brabant twee jaar gewerkt als leerkracht basisonderwijs op een basisschool in Tilburg, groep 7 en 8.

Mijn man en ik zijn verhuisd naar Zeeland in 2004 en hier heb ik in Ovezande 7 jaar mijn vak als leerkracht basisonderwijs uitgeoefend.

Sinds 2010 ben ik gediplomeerd kindercoach. Bij Sonnevelt opleidingen te Eindhoven, heb ik met veel plezier mijn studie voor kindercoaching gevolgd en met succes afgerond.

Na bijna 10 jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, heb ik besloten mij volledig te storten op Twinkelkind - praktijk voor kindercoaching en gezinsbegeleiding als coach voor kinderen, jongeren, ouders en professionals. Dit heb ik 8 jaar lang fulltime gedaan.

Momenteel combineer ik mijn praktijkwerk met het onderwijs en ben ik, naast therapeut en coach, ook leerkracht op een openbare basisschool in Goes waar ik lesgeef aan het jonge kind. 

Naast mijn werk als coach en leerkracht, zorg ik thuis met veel liefde voor mijn prachtige kinderen.

 

Nienke van den Bijgaart-Oreel

ervaren ouder, coach én kind