Inhoudelijke verkenning

Bij Twinkelkind kunt u terecht voor begeleiding voor kinderen en / of ouder(s)  of voor begeleiding voor volwassenen of professionals die zich willen ontwikkelen.

Onze werkwijze komt voort uit een grote rugzak met ervaringen en een enorme hoeveelheid aan theorie. Deze combinatie, naast het feit dat we bij Twinkelkind te maken hebben met zeer scherpe fijngevoeligheid en een flinke dosis intuitie, zorgt ervoor dat wij uw eindresultaat altijd met succes behalen.

Wat betreft het coachen van kinderen en het begeleiden van gezinnen, is het van belang te weten dat we bij Twinkelkind het onderlinge gezinscontact op nummer 1 plaatsen. Hoe is de communicatie, hoe gaan we met elkaar om, begrip, respect, liefdevol in evenwicht. Het contact tussen kind en ouder(s) is het eerste waar naar gekeken wordt en waar aan gewerkt wordt, indien dit nodig is. Daarna komen vervolg-vraagstukken aan bod.

Mogelijke (vervolg-) vraagstukken in gedrag, emotioneel of opvoedkunde kunt u bijvoorbeeld ervaren in....:

Opvoedkundige gedragsproblematiek (driftbuien, slaapproblemen, eetproblemen, angsten, verdriet)

Een hoge mate van gevoeligheid (vol hoofd, concentratieproblemen, teveel zien en horen, snel bang, sfeergevoelig, snel schrikken)

(Echt) scheiding

Ruzie of onenigheid, communicatie moeilijkheden, relatieproblemen tussen gezinsleden

Puberteit of jong volwassene (wie ben ik, wat wil ik, experimenteren)

Verwerking van (sexueel) misbruik, (huiselijk) geweld, (lichamelijke of geestelijke) mishandeling

Gemis  of contactbreuk

 

Bij Twinkelkind vindt u vertrouwen, sympathie en resultaat! Wees van harte welkom!

 

Onze visie:

Laat kinderen zelf opgroeien en helemaal hun eigen ik vormen. Je hoeft er alleen maar naast te lopen en ze soms een beetje bij te sturen, begeleiden. Laat ze zelf ervaren, meemaken, laat ze vallen en opstaan, laat ze met hun eigen karakter kijken naar hun mooiste eigenschappen en talenten. Laat ze! En geef ze liefde, zoveel mogelijk liefde!